
سیستم حفاظت مکانیک و الکترونیک هوشمنـــد
طراحی و اجرای سامانههای حفاظتی مکانیکی و الکترونیکی بهصورت یکپارچه و هوشمند، از راهکارهای اصلی IoTCityHub در ایجاد زیرساختهای یک شهر امن است. این سامانهها با تمرکز بر افزایش ایمنی و نظارت دقیق، مخصوص اماکن حساس و سازمانها پیادهسازی میشوند.
دستیابی به شهر امن از طریق استقرار سیستمهای حفاظت الکترونیک هوشمند در سازمانها و اماکن حساس امکانپذیر است. این سامانهها شامل دوربینهای مدار بسته، دزدگیرها، سیستمهای اعلام حریق، کنترل تردد و حفاظت پیرامونی هستند. با طراحی یک سیستم حفاظتی جامع و هوشمند، میتوان امنیت مجموعههایی مانند بانکها، سازمانهای دولتی، کارخانهها و مراکز اداری و تجاری را به شکل مؤثر تأمین کرد.
در این رویکرد، یکپارچهسازی تجهیزات حفاظتی و هوشمندسازی فرآیندها، امکان شناسایی، ردیابی و واکنش سریع در برابر تهدیدات را فراهم میکند. استفاده از سنسورهای حرکتی، دوربینهای ردیاب، آژیرهای ضدسرقت، روشنایی اضطراری و فنس مجازی، در مقابله با نفوذهای غیرمجاز و حفاظت پیرامونی بسیار مؤثر خواهد بود.
سیستمهای حفاظت الکترونیک و مکانیک، نقش کلیدی در تأمین امنیت سازمانها، بانکها، شهرداریها و اماکن حساس ایفا میکنند. در حوزه حفاظت الکترونیک، تجهیزاتی نظیر دزدگیرهای هوشمند، سنسورهای تشخیص حرکت، دوربینهای مدار بسته (آنالوگ، تحت شبکه و PoE)، آژیرهای خطر، پدالهای اعلام سرقت، سیستمهای کنترل تردد، گیتها، ایکسریهای نفررو و خودرو، سیستمهای ذخیرهسازی و انتقال تصویر، و مدیریت پهنای باند از مهمترین ابزارها هستند.
در بخش حفاظت مکانیکی نیز استفاده از قفلهای دیجیتال و برقی، قفلهای هوشمند، دربهای ضدسرقت، راهبندها، شیشههای ضدگلوله، پدالهای سرقت، سنسورهای شکست شیشه و لرزش از جمله ملزومات کلیدی محسوب میشود. طراحی و اجرای این تجهیزات در قالب یک سامانه یکپارچه و هوشمند، امنیت جامعتری را فراهم میآورد.
پیش از اجرای هرگونه سیستم حفاظت الکترونیک، ایجاد یک زیرساخت مناسب برای حفاظت فیزیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. در مرحله حفاظت فیزیکی، تمرکز بر ایجاد موانع بازدارنده و تقویت مرزهای فیزیکی محل مورد نظر است. این اقدامات شامل دیوارکشی یا تقویت دیوارهای موجود، نصب انواع حفاظهای شاخ گوزنی، فنس فلزی، حفاظ آکاردئونی، نردههای امنیتی، سیم خاردار حلقوی تبری، حصارهای مقاوم، حفاظ پنجره و استفاده از سیم خاردار خطی یا سوزنی میشود.
ایجاد این زیرساختها، نخستین لایه دفاعی را در برابر تهدیدات فیزیکی تشکیل داده و مقدمات لازم برای پیادهسازی موثر سامانههای حفاظت الکترونیک را فراهم میکند.